GENÇ MÜTERCİMLER

PROJE ADI: GENÇ MÜTERCİMLER

PROJE AMACI: Intermedıate seviyesinde dıl becerisini kulanma

PROJE SÜRECİ: Öğrencilerin İngilizce Dil Beceri seviyeleri göz önünde bulundurarak klasik bir eser olan Blue Lagoon kitabı seçilmiştir. "Comprehension"( anlama ) ana becerisine bağlı olarak Writing (yazma), reading(okuma) skills ( becerileri) ve bunun sonucu olarak da translation ( çeviri) ürünü ortaya konması hedeflenmiştir. Her bir öğrenciye ortalama 10 sayfa düşecek şekilde görev paylaşımı yapılmıştır. Şubat ve Mayıs ayları arasında süregelen çalışmada her bir öğrenci her bir ayda ortalama 2,5 sayfa çeviri yapmıştır. Çeviri yaparken İngilizce – İngilizce sözlük zaman zaman da İngilizce – Türkçe sözlük kullanmışlardır. Çalışma sürecinde düzenli olarak her ay yapılan çeviriler rehber İngilizce öğretmeni tarafından kontrol edilmiştir.

15 Mayıs itibariyle öğrenciler yaptıkları çevirilerini word dosyası olarak rehber İngilizce Öğretmenine teslim etmişlerdir. Çevireler pano düzenlemesi yapılarak diğer öğrencilere sunulmuştur.

Yayın: 01.06.2022 - Güncelleme: 01.06.2022 10:51 - Görüntülenme: 253